Namaz iz indijskih oreškov & suhih paradižnikov

cashew tomato spread-2

❤ ❤ ❤

Sestavine

    • 60 g surovih indijskih oreškov
    • 140 g suhih paradižnikov (odcejenih iz olja)
    • 3 – 4 majhne kapre
    • 1/4 čajne žličke česna
    • sol in limonin sok po okusu
    • malo vode za bolj mazljivo teksturo
    • češnjevi paradižniki
    • olivno olje
    • sveža bazilika
    • rženi krekerji

Priprava

    1. Indijske oreške namočimo za nekaj ur, najbolje kar čez noč.
    2. Češnjeve paradižnike spečemo v pečici: pokapljamo z olivnim oljem, potresemo s soljo in pečemo na 200ºC (ventilacijska) 30 – 40 minut.
    3. Z ročnim mešalnikom ali v multipraktiku zmešamo indijske oreške, suhe paradižnike, kapre, česen ter sol in limonin sok po okusu.
    4. Postrežemo z rženimi krekerji. Okrasimo s pečenimi češnjevimi paradižniki in svežo baziliko.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s