Woop Woop! Srečno novo leto!
Konec leta je bil totalno nor. Študij, obisk posestva Astoria in Italije (več o obisku in par lokalnih receptov kmalu !!), Festival penin v Portorožu, božič in novo leto z najboljšim teamom ever!
To leto se je začelo noro dobro 🙂


In leto se je začelo tudi s snegom … Tako je moja obljuba, da pripravim zdrav recept za najljubšo čokoladno sladico po izboru zmagovalca božičnega giveawayja prišla zelo prav. Čokoladne palačinke, kava in bela zasnežena jutra. Perfect.
Čokoladne palačinke
Domača nutela + lešnikovo maslo
Sestavine:
- 55 g temne čokolade (jaz sem uporabila Green Dream 72% bio čokolado)
- 50 g mlečne čokolade (jaz sem uporabila Balance čokolado s stevijo)
- 320 g lešnikov
- 2 žlici kakava v prahu (100%)
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 ° C (ventilacija). Lešnike streemo na pekač in pečemo nekaj minut, toliko dokler kožice ne popokajo in potemnijo.
- Lešnike vzamemo iz pečice. Podrgnemo jih med dvema kuhinjskima krpama in odstranimo kožice. Stresemo v blender in pulziramo dokler ne dobimo gladkega in tekočega lešnikovega masla.
- Lešnikovo maslo razdelimo v dva kozarca.
- Stopimo obe čokoladi, primešamo kakav v prahu in dodamo v 1 kozarec z lešnikovim maslom. Dobro premešamo, da se vse sestavine povežejo.
- Tako smo dobili lešnikovo maslo v enem in domačo nutelo v drugem kozarcu.
Palačinke (za približno 5 – 6 palačink)
Sestavine:
- 15 g ajdove moke
- 30 g rjavega polnozrnatega riža
- 20 g kokosovih kosmičev
- 25 – 35 g kateregakoli mleka
- 9 g masla ali kokosovega olja
- 1 čajna žlička sladila po izbiri (jaz sem uporabila Perfect Fit)
- 1 jajce
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- ščepec soli
Priprava:
- V kavnem mlinčku zmeljemo polnozrnati riž in kokosove kosmiče.
- Zmešamo vse suhe sestavine. Razžvrkljamo jajce in mleko ter vmešamo v suho zmes. Stopimo maslo in dodamo k masi za palačinke. V hladilniku pustimo počivati vsaj 15 minut.
- Med tem pripravimo čokoladne diske. Kuhinjsko desko obložimo s papirjem za peko. Naredite šest nutela diskov (približno 1 čajna žlička vsak) in damo v zamrzovalnik.
- Maso za palačinke vzamemo iz hladilnika. Če je pregosta, dodamo še malo mleka. Iz zamrzovalnika vzamemo čoko ploščice.
- Ponev segrejemo na srednjo jakost, namastimo in dodamo čajno žličko mase za palačinke. Na sredino položimo čokoladni disk in prekrijemo z malo zmesi za palačinke. Ponovimo z ostalimi.
- Postrežemo takoj. Dodamo lahko tudi lešnikovo maslo.