Namaz iz pečene rdeče pese in avokada

IMG_8067

Zadnje čase je rdeča pesa kar pogosto na mojem jedilniku. Toliko jedi lahko pripravimo z njo, pa še čudovite barve je. O njenih zdravilnih učinkih sem se sicer že malo razpisala v eni izmed prejšnjih objav. Naj bo surova, kuhana, pečena ali pa iz nje pripravite namaz, kot sem ga jaz. Moj najljubši.

_MG_8074

Sestavine:

  • 1 velik avokado
  • 2 srednje veliki rdeči pesi
  • 1.5 žličke semen koriandra
  • 1.5 semen orientalske kumine (Cuminum cyminum)*
  • sok 1/2 limone
  • sol
  • praženi lešniki za okrasitev

Priprava:

  1. Peso nareži na četrtine, pokapljaj z olivnim oljem in peci na nizki temperaturi (ok 180ºc) dokler se ne zmehča. Ohladi in odstrani skorjico.
  2. V terilniku fino zmelji semena koriandra in kumine.
  3. Z ročnim mešalnikom zmiksaj vse sestavine.
  4. Postrezi s koruznimi tortiljami ali krekerji. Lahko pa namaz uporabiš tudi v tem receptu.

 

*več o kumini – orientalski kumini- črni kumini preberi tu

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s